1 minute min

25. janvārī tiešsaistes platformā “ZOOM” norisinājās “Saint-Gobain Multi-Comfrot studentu konkurss 2021”, kurā piedalījās 18 Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes studenti (RTU AF).

Multi-comfort studentu konkurss_meeting

Par konkursa uzvarētājiem, neizdalot iegūto vietu, tika atzītas četras komandas. Uzvarētāju komandas piedalījās konkursā sekojošā sastāvā: Jurijs Eisaks un Tatjana Rage; Ieva Liepa, Annija Lausa un Linda Stiglica; Rihards Paeglis un Sintija Pūliņa; Elīna Paula un Katrīna Marta Peizuma. Katra komanda saņēma naudas balvas un diplomus par dalību konkursā. Kā arī studentiem pašiem bija iespēja balsot par savu favorītu. Studentu balva tika piešķirta Jurija Eisaka un Tatjanas Rages tandēmam.

Konkursa uzdevums bija radīt ilgtspējīgu attīstības vīziju Rīgas centra vēsturiskajam kvartālam starp Kr. Barona, Pērses, Marijas un Dzirnavu ielām, kā arī izstrādāt priekšlikumu jaunas ēkas būvniecībai šajā kvartālā.

Konkursa žūrijas sastāvā bija „Saint-Gobain Latvia” pārstāvji Andris Lujāns un Nauris Ligeikis, RTU mācībspēki  – Arhitektūras fakultātes dekāns, profesors Uģis Bratuškins, profesore Sandra Treija, docents Edgars Bondars, kā arī arhitekts Miķelis Putrāms, un «Passive House Latvia» pārstāvji Mare Mitrēvica un Ervīns Krauklis. Žūrija izvērtēja astoņu komandu projektus.

Konkursa mērķis ir veicināt studentu izpratni par energoefektivitāti, kā arī akustiskā un vizuālā komforta nozīmīgumu arhitektūras risinājumos.